۳ تیر ۱۳۹۰، ۱۰:۱۴

تکمیل پرونده ثبت جهانی یزد/ پاسداشت موسیقی خراسان در یونسکو

تکمیل پرونده ثبت جهانی یزد/ پاسداشت موسیقی خراسان در یونسکو

ادامه مناقشات بر سر طرح ادغام سازمان میراث فرهنگی در وزارت ارشاد، اعلام آمادگی پرونده طرح ثبت جهانی یزد تا پایان سال و برگزاری مراسم ثبت جهانی موسیقی خراسان و نشست آموزشی کنوانسیون میراث فرهنگی زیرآب از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مخالفتها با رای مجلس به یک فوریت طرح ادغام سازمان میراث فرهنگی در وزارت ارشاد همچنان ادامه دارد. منتقدان هرچند پاسخگو نبودن و عملکرد ضعیف مدیریت این سازمان را تایید می کنند اما معتقدند با ادغام دوباره بیش از پیش بر مشکلات این مجموعه دامن زده می شود. 

نمایندگان مجلس که بیشتر آنها در مصاحبه های خود همواره از وضعیت ناخوشایند میراث فرهنگی و مدیریت آن و به نتیجه نرسیدن برنامه ها و اهداف سازمانی انتقاد می کردند برای دومین بار طی سه سال اخیر طرح ادغام سازمان میراث فرهنگی در وزارت ارشاد را ارائه کردند.

در این میان مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود که یکی از موافقان سرسخت طرح ادغام بود، امضاهای نمایندگان مجلس را جمع آوری کرد به گونه ای که طبق گفته خودش در عرض دو ساعت حدود 80 نماینده رای موافق به طرح ادغام دادند.

این نمایندگان علت موافقت خود با طرح ادغام را این موضوع می دانستند که چون طی 10 سال از زمانی که این سازمان از معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به معاونت ریاست جمهوری انتقال داده شد نتوانسته عملکرد مناسبی داشته باشد بنابراین با تصویب این طرح و برگشتن این سازمان به همان حالت قبل می تواند "پاسخگو"تر شود زیرا اکنون "این سازمان یک معاونت مستقل در ریاست جمهوری است و به مجلس پاسخگو نیست و نمی‌تواند با شرایط حاکم، به اهدافی که برای سال 1404 پیش بینی شده است دست پیداکند."

پایان نمایشگاه صنایع دستی در مصلی

نمایشگاه بین المللی صنایع دستی که از 19 خرداد در مصلی تهران برپا شده بود بعد از یک هفته به کار خود پایان داد. اگر چه برای این نمایشگاه تبلیغات وسیعی انجام نشده بود اما با این حال انتخاب مکانی بزرگ برای برپایی آن توانست بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت خود بکشاند. 

از سوی دیگر هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه نیز از میزان استقبال مردم خرسند بودند با این حال تبلیغات کم را مهمترین ضعف نمایشگاه می دانستند.

در این نمایشگاه صنایع دستی همه شهرهای کشور، بزرگترین پته و بزرگترین گلیم شیرکی‌ییچ جهان نیز به نمایش گذاشته شد.

کسب جوایز گردشگری شهردار کوالالامپور

اما سه شنبه این هفته شرکت خدمات توریستی و مسافرتی مهر خاور به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران توانست یکی از جوایز گردشگری شهردار کوالالامپور در بخش تور خارجی را از آن خود کند.

در مراسم اعطای جوایز شهردار کوالالامپور که در هتل شانگریلا برگزار شد، "نجیب رزاق" نخست وزیر، "ماهاتیرمحمد" نخست وزیر اسبق و دکتر "ان جی ین ین" وزیر گردشگری مالزی حضور داشتند.

شهردار کوالالامپور در این مراسم گفت: جوایز شهردار کوالالامپور توسط هیئت داوران به پاس خدمات اشخاص و شرکتهایی که در معرفی جاذبه های گردشگری و جذب گردشگران به مالزی کارنامه موفقی داشته اند اعطا می شود.

پرونده طرح ثبت جهانی یزد تا پایان سال 90 آماده می شود 

دبیرشورای تشکلهای گردشگری استان یزد گفت: مسئولان اداره کل میراث فرهنگی این استان قول داده اند که تا پایان سال 90، پرونده طرح ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را آماده کنند. 

در جلسه ای که این هفته با حضور فعالان میراث فرهنگی در یزد و مسئولان اداره کل میراث فرهنگی این استان برگزار شد، مدیران این اداره قول دادند که حداکثر تا پایان سال 90 پرونده طرح ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را با تمام معیارهای لازم برای فرستادن پرونده نهایی به یونسکو، به سازمان میراث فرهنگی کل در تهران تحویل دهند.

از خرداد 88 پرونده ثبت جهانی بافت تاریخی یزد در اداره میراث فرهنگی این استان معطل مانده بود. مسئولان عنوان می کردند که مشغول جمع آوری اطلاعات هستند به همین دلیل به سازمان کل فرستاده نمی شد.

کنوانسیون میراث فرهنگی زیرآب ترویج داده شود 

معاون دفتر منطقه ای یونسکو در بانکوک گفت: کنوانسیون میراث فرهنگی زیرآب باید در میان کشورهای عضو سازمان جهانی یونسکو ترویج داده شود. 

"اتین کلمنت" معاون دفتر منطقه ای یونسکو در بانکوک، در نشست آموزشی کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی زیرآب گفت: کنوانسیونهای مختلفی در سازمان جهانی یونسکو تدوین شده اند اما برخی از آنها مانند کنوانیسون 1954 لاهه که به حفاظت از میراث فرهنگی در جنگهای مسلحانه می پردازد و یا کنوانسیون 1970 که مربوط به ممانعت از انتقال غیر قانونی اموال است، بسیار مهم هستند.

کلمنت افزود: اما در پایان دهه 80 و اوائل دهه 90 یونسکو برای حفاظت از میراث فرهنگی زیرآب و اینکه چه کسانی حق استخراج آنها را دارند نیز کنوانیسونی را در دست بررسی قرار داد.

قاچاقچیان در کمین میراث فرهنگی زیرآب نشسته اند 

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو گفت: قاچاقچیان میراث فرهنگی با استفاده از تکنولوژیهای مختلف، از میراث زیر آب بهره می برند بدون آنکه این اقدام مصلحتی برای حوزه علم داشته باشد. 

محمدرضا سعیدآبادی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: یونسکو بستری را ایجاد کرده که از طریق آمار و گزارشهای جهانی، امکان تبادل اطلاعات کشورها را با یکدیگر فراهم می کند بنابراین کشورهایی که بتوانند اطلاعات بیشتری در اختیار دیگران قرار دهند در چرخه جهانی تبادل اطلاعات سهم بیشتری ایفا می کنند.

وی با بیان اینکه یونسکو از طریق اعتبار و برندی که دارد امکان اینکه کشورها را زیر چتر حمایت قرار دهد فراهم می کند گفت: از پنج کارگروه ویژه یونسکو، بحث هنجارسازی بین المللی بیشتر مطرح است و قطعنامه های مختلفی دارد که در حوزه های زیادی از جمله علوم طبیعی و غیره کار می کنند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو بیان کرد: یکی از کنوانسیون های مهم و تازه تدوین شده سازمان یونسکو، کنوانیسون حفاظت از میراث فرهنگی زیر آب است که امسال دهمین سالگرد تکریم یا تدوین آن را در پیش رو داریم.

پاسداشت ثبت جهانی موسیقی نواحی خراسان در یونسکو

این هفته در خانه هنرمندان مراسم پاسداشت ثبت جهانی موسیقی نواحی خراسان در یونسکو برپا شد و چون.لی. هان، رئیس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران نیز که برای تهیه و ارسال این پرونده کمکهای بسیاری کرده بود در این مراسم شرکت کرد.

در ادامه این مراسم فیلم کوتاهی درباره موسیقی بخشی‌ خراسان که همراه با پرونده ثبت آن به فرانسه اعزام شده بود پخش شد و در بخش پایانی نیز از تلاش‌های مجتبی قیطاقی، هوشنگ جاوید، انگجی‌، شروین گودرزی و بهروز وجدانی از کارشناس موسیقی تقدیر شد.

کد خبر 1342719

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha